Hakkında herşey istiridye mantar miseli
Hakkında herşey istiridye mantar miseli
Blog Article
Evde istiridye mantarı tohumu üretimi, besin kıymeti güçlü bir besin maddesi elde etmenin taçı sıra neşeli bir hobi olarak da bileğerlendirilebilir.
Kaynatılan tahılları kadeh kavanozlara yahut plastik torbalara yerleştirin. Kavanozların ağzını kapatın veya torbaları hızlıca ilgilayın.
İstiridye mantarı duyurmak için tohumlar, ekseriya mantar yetiştirme kitleri yahut özel olarak hazırlanmış substratlar üzerinde çoğaltılır. İşte etap girişim istiridye mantarı tohumlarını nasıl ekileceğiniz:
İstiridye mantarı tohumunun kullanımı ve esenladığı faydalar, hem tarımsal üretim hem bile sıhhat açısından dikkate ölçü özellikler taşımaktadır.
Ancak son yıllarda gelişen mantar yetiştiriciliği bölümü ile beraber mantar tohumu satış yerleri nüshası artmıştır.
Kapalı 20 metrekarelik alanlarda yapacağınız üretim ile faziletli rakamlarda kazanç mizan vesileı sizi bekliyor. Detaylı selen muhtevain istiridye mantarı yetiştiriciliği makalemizi temeltan sonra okumanız tavsiye ederiz.
İceberg marulu, soğan familyasından bir bitki olup çoğu kez salatalarda kullanılan bir türdür. İceberg marulu tohumdan yetiştirilebileceği kabil fidan olarak da satın aldatmaınabilir. İşte iceberg marulu tohumundan ne yetiştireceğinizle dayalı genel adımlar:
· İceberg marulu tohumlarını toprağa 1 cm denli derinliğe ekmeniz yeterlidir. Tohumları ektikten sonrasında toprağı kolayçe bastırarak düzeltin.
öteki bir adı mantarhanedir. Yalıtımlı çadırlar ve güçlü profiller yardımıyla kurulmaktadır.100 metrekarelik bir kayran ehliyetli gelmektedir. Alt döşeme alanları da kurularak talaş ve misel yoluyla üretime sarrafiyelanılabilir.
İstiridye mantarı yetiştirilmesi basit olmakla here birlikte arsız bir mantar çeşididir. İster evinizde isterseniz mantarhanelerde yapacağınız üretim ile randıman elde edebilirsiniz.
· İzmir sarmaşığı tohumları çoğu kez ilkbahar yahut güzün ekilmelidir. Bu mevsimlerde bölge sıcaklığı makul olacaktır.
· Toprağı Hazırlayın: Saksıyı yahut bostan vadiını hazırlayarak esen drenajlı toprağı ilk teşrin karınin onat hale getirin.
her muamelete Akakçe yönınızda. Nerede olursanız olun pazare Akakçe'den serlayın.
Hasat Şapka kısmı kenarlarından bayağıya haklı kıvrılmadan önce mantarları hasat edin. Ekseriyetle ekimden 4-6 hafta sonrasında ilk hasat gerçekleşir. Hasat esnasında mantarların kök kısmını dikkatlice mutlak.